Ernstig ongeval tijdens carnavalsoptocht

zaterdag 14 februari 2015

Ter Apel - Zaterdagmiddag rond vier uur is bij een ernstig ongeval tijdens de carnavalsoptocht op de Kapelweg een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Een auto reed langs een wegafzetting, door het publiek en kwam tegen een praalwagen tot stilstand. Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder ook de traumahelikopter.

Onder de vijf gewonden zijn ook de ouders van het dodelijk slachtoffer. Zijraakten zwaar gewond. Het gaat om een 63-jarige man en een 61-jarige vrouw uitTer Apel. Daarnaast raakte nog een man uit het publiek gewond (identiteitonbekend). De andere twee gewonden betreft de inzittenden van de personenauto.De 81-jarige bestuurder uit Ter Apel is vermoedelijk onwel geraakt. Zijn83-jarige vrouw liep bij het ongeval letsel in het gezicht op. Alle vijfgewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

In samenspraak met de gemeente is opvang geregeld voor mensen die getuigewaren van het ongeval in een nabijgelegen sporthal. Ook medewerkers vanSalchtofferzorg waren daar aanwezig.

Verkeersspecialisten van de politie hebben op de onderzoekslocatiesporenonderzoek verricht. Ook is de technische staat van de auto onderzocht. Eenanalyse van de onderzoeksgegevens moet zekerheid geven over de toedracht van hetongeval. Tot nu toe lijkt het er sterk op dat het onwelworden van de bestuurderde oorzaak is van het noodlottige ongeval. Van opzet lijkt geen sprake.

De festiviteiten voor vanavond in Ter Apel zijn vanwege het vreselijke dramavan vanmiddag afgelast. Dit is besloten na overleg tussen decarnavalsverenigingen De Bultruters en De Kloosterwiekers, gemeente Vlagtwedde,politie Noord-Nederland en Veiligheidsregio Groningen. We betreuren dit zeer,maar uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden is dit de enige juistebeslissing. De carnavalsverenigingen zullen zo snel mogelijk een regelingtreffen voor de verkochte kaarten voor het feest van vanavond.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Musselkanaal | 112 alarmeringen Musselkanaal | Goedkoop Tanken in Musselkanaal | Supermarkten in Musselkanaal | Weerbericht Musselkanaal