Man aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

vrijdag 21 november 2014

Sellingen / Vlagtwedde - De politie heeft vrijdagmiddag in een woning in Sellingen twee tassen met illegaal zwaar vuurwerk en een startpistool met patronen in beslag genomen. De eigenaar van het vuurwerk, een 26-jarige man uit Sellingen, werd dezelfde middag in Vlagtwedde opgespoord en aangehouden.

Op grond van een anonieme melding stelden agenten een onderzoekin. Op de zolder van de woning troffen de agenten in plastic tassennitraatbommen, vuurwerkpatronen en een startpistool aan. Het illegale vuurwerk,de patronen en het startpistool werden in beslag genomen. De verdachte wastijdens de zoeking in de woning niet thuis. Hij werd later in Vlagtweddeopgespoord. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. Depolitie maakt proces-verbaal op.

Gevaar

Vooral het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenterenmet vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen; zowel voor degene die hetafsteekt als voor de omgeving. De politie richt zich daarom in de opsporing ophet meest gevaarlijke vuurwerk, de zogenaamde 'Big Five'. Het betreft hierlawinepijlen, mortierbommen, grote flowerbeds, grote Romeinse kaarsen, strijkersen nitraatbommen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Musselkanaal | 112 alarmeringen Musselkanaal | Goedkoop Tanken in Musselkanaal | Supermarkten in Musselkanaal | Weerbericht Musselkanaal